Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

BMR stödjer insamlingen Jul i sinnet

Stiftelsen BMR:s julgåva går i år till insamlingen Jul i sinnet. Insamlingen stödjer mindre bemedlade barnfamiljer i Finland. Familjerna får presentkort med vilka de kan köpa mat till julbordet. 

Stiftelsen BMR:s julgåva är ett bidrag på 10 000 euro. Beslut om julgåvan fattades av stiftelsens styrelse.

”Målet med gåvan är att stödja barn och unga inför jul. Det finns många familjer som har det svårt”, säger stiftelsens vd Birgitta Forsström.

Insamlingen Jul i sinnet har ordnats sedan 1997. Den genomförs av Mannerheims Barnskyddsförbund och Finlands Röda Kors tillsammans med YLE. I år är insamlingsmålet 1 540 000 euro. Pengarna används för att dela ut presentkort värda 70 euro till 22 000 familjer.

Det är inte möjligt att ansöka om Jul i Sinnet-presentkort. Mannerheims Barnskyddsförbunds och Finlands Röda Kors lokala föreningar och avdelningar letar reda på familjer som behöver hjälp i samarbete med bland annat lokala rådgivningsbyråer, socialbyråer eller församlingar.

Källa och text: Jul i sinnet

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Över 9 000 barn och unga på naturutflykter tack vare bidrag

Läs mer