Bostäder

Vi hyr ut bostäder åt personal på daghem och åt lärare. Vi har 23 lägenheter på Medelhavsgatan i Victoriakvarteret och 26 lägenheter i kvarteret Isabella på Atlantgatan på Busholmen. Lägenheterna är en-, två- , tre- och fyrarumslägenheter.

Hyreslägenheterna är i första hand avsedda för daghemspersonal och lärare inom svenskspråkig grundläggande utbildning, gymnasie- och yrkesutbildning (inte språkbad) och studeranden inom de områden. Om du byter bransch eller börjar studera något annat än pedagogik medan du bor i vår lägenhet har du rätt att bo kvar ett år.

Hyran är 14-15 euro/kvadratmeter. Det är tillåtet att ha husdjur i våra lägenheter.

Vänligen notera att du från och med januari 2022 inte längre kan söka om bostad i Tölö eller på Drumsö. 

Stiftelsen Brita Maria Renlunds stiftelse har fattat beslut om att sälja  sina hyresbostäder på Oksanengatan i Tölö och på Hallonnäsgatan på Drumsö. Stiftelsen koncentrerar sig i framtiden på ARA-finansierade bostäder för specifika yrkesgrupper. 

Du som har ansökt om att få hyra en av stiftelsens bostäder i Tölö eller på Drumsö bör nu uppdatera din ansökan. Det kan du göra här. Ifall du har frågor kan du kontakta Erika Grönlund, erika.gronlund (a) bmr.fi.

Observera att samtliga ansökningar av bostad finns i samma elektroniska system. I systemet kan du som ansökt om bostad behändigt redigera din ansökan via länken nedan. Du loggar in i systemet och hittar där instruktioner hur du ska göra. Det är viktigt att du meddelar oss t.ex. om du byter jobb, övergår från studier till jobb, byter e-post mm.

Din ansökan är aktiv ett år. Om du varit i kö ett år och inte fått en bostad får du en automatisk påminnelse till din e-post att uppdatera din ansökan och meddela om du fortfarande vill vara i kö. Ansökan försvinner automatiskt ur systemet om du inte uppdaterar den eller regerar på påminnelsen.

Är du intresserad kan du fylla i en ansökan här:

Val av hyresgäster

Valet av hyresgäst baserar sig på kriterier uppställda av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minnes styrelse. Vänligen notera att hyresvärden kan kontrollera den potentiella hyresgästens kreditupplysningar.

ARA-hyresgäster

Bostäderna på Medelhavsgatan är ARA-hyresbostäder. Mera information om ARA hittar du här.

Din bostadsansökan

Din ansökan är aktiv ett år i taget. Du måste uppdatera dina uppgifter årligen i vårt ansökningssystem för att hållas med på kölistan.

Information om behandling av personuppgifter

Med anledning av din anmälan till Stiftelsen Brita Maria Renlunds minnes (BMR) bostadskö kommer stiftelsen att behandla personuppgifter om dig. BMR är därmed personuppgiftsansvarig för uppgifterna.

För mera information om vår behandling av personuppgifterna, klicka här.


Busholmen

Medelhavsgatan 14–16 (Victoria)

Melkökajen 10 (Isabella)

00220 Helsingfors

Tölö

Oksanengatan 10 A
00100 Helsingfors