Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Barn klätt i vinterkläder och mössa med tofs tittar upp mot himlen. Det snöar.

Föreningen Hope får julbidrag av Stiftelsen BMR

Stiftelsen BMR ger ett extra julbidrag till föreningen Hope, som arbetar för att ge barn jämlika möjligheter i vardagen. Bidraget riktas till barns och ungdomars hobbyverksamhet. Bidraget på 10 000 euro är inget föreningen Hope ansökt om utan som Stiftelsen BMR ger som en julklapp åt en organisation som jobbar för barns och ungas välmående.

– Vi använder bidraget för att stödja hobbyer för barn och unga i mindre bemedlade familjer. Vi vill att så många som möjligt kan ha åtminstone en hobby de gillar, säger Eveliina Hostila som är verksamhetsledare för Hope.

Föreningen har som mål att 2023 stödja 2 600 barns och ungas hobbyer.

– Stiftelsen BMR:s mål är att öka välmående för barn och unga genom att skapa hopp och framtidstro. En meningsfull fritidssysselsättning bidrar till välmående, säger Stiftelsen BMR:s vd Birgitta Forsström.

I fjol riktade Stiftelsen BMR sin julgåva till Helsingforsmissions julkonsert.

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer