Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Foto: Sari Kohtala

Ansök om bidrag för naturutflykter

Grupper inom småbarnspedagogiken, grundskolan och andra stadiet kan nu ansöka om bidrag för naturutflykter.

Satsningen möjliggörs av Stiftelsen TAH, RELEX-stiftelsen och Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne. Du hittar mer information om ansökan på projektets webbplats – projektet administreras av Finlands Scouter.

Utflyktsmålet kan vara en naturskola, ett naturcentrum, en nationalpark eller något annat rekreationsområde. Ansökan är öppen 4–17 mars 2024. Målet med bidraget är att stödja barns och ungas uppväxt till en hållbar livsstil. Att vistas i naturen har positiva effekter på ens psykiska och fysiska välmående, visar forskning.  

Stiftelserna beviljar maximalt 1 000 euro per utflykt. Du kan ansöka om bidrag för naturutflykter som förverkligas under perioden 5 april till 31 oktober 2024. 

Mål att göra naturutflykter lätta

Inom småbarnspedagogiken, grundskolan och på andra stadiet finns ett behov för miljöfostran och för att ordna utflykter i naturen. På utflykterna kan barn och unga skapa eller fördjupa sitt förhållande till naturen. Skolor och daghem har ofta begränsade resurser, vilket gör det svårt för dem att förverkliga utflykter.

Genom bidraget vill de medverkande stiftelserna ge allt fler barn och unga möjlighet att delta i en naturutflykt. Stiftelserna bidrar med sammanlagt 80 000 euro för naturutflykterna. Stiftelsen BMR:s andel är 20 000 euro.

Ansökningsprocessen administreras av Finlands Scouter. På projektets webbplats hittar du också tips för lyckade naturutflykter. Målet med bidraget är att göra det lätt för grupperna att bege sig på utflykt. Detta ger barn och unga möjlighet att inspireras av olika naturmiljöer, som samtidigt är fantastiska lärmiljöer. 

Du hittar ansökningsanvisningarna här.

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Över 9 000 barn och unga på naturutflykter tack vare bidrag

Läs mer