Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Stiftelsen BMR:s nya styrelsemedlem Laura Raitio vill jobba för ett bättre samhälle, för barn och unga och för människor i nöd. Foto: Lina Laurent

Laura Raitio ny styrelsemedlem i Stiftelsen BMR

Laura Raitio är ny styrelsemedlem i Stiftelsen BMR. Hon brinner för arbete som är viktigt för samhället och särskilt för barn och unga.

”Jag är mycket nyfiken på uppdraget. Det ska bli intressant att vara med i styrelsen – Stiftelsen BMR har så fina möjligheter att påverka och att göra skillnad.”

Laura Raitio börjar som styrelsemedlem i januari 2024. Hon valdes in efter att den mångåriga styrelsemedlemmen Maria Björkgren-Vikström slutade. Laura Raitio har bred erfarenhet av styrelseuppdrag och av ledande poster i affärslivet. Hon har bland annat varit vd för Diacor och innan dess jobbat på börsbolaget Ahlstrom med olika chefsuppdrag. I dag är hon styrelseordförande för Alko, Diakonissanstalten och börsbolaget Raute.

Varför vill du vara en del av Stiftelsen BMR:s styrelse?

”När vd Birgitta Forsström kontaktade mig hade jag inte hört om stiftelsen tidigare. Jag började läsa på och blev nyfiken. För mig har det alltid varit viktigt att jobba för barn och unga eftersom de är vår framtid. Finland behöver stiftelser som BMR.”

Vad vill du tillföra styrelsen?

”En av styrelsens viktigaste uppgifter är att besluta om strategin. Jag hoppas att vi i styrelsen tillsammans kan stödja vd:n i implementering av strategin. En annan sak man bör beakta är att dynamiken i en styrelse alltid förändras då en ny person kommer in. Jag börjar med att lyssna, för att lära mig om stiftelsen och om styrelsens arbete.” 

Stiftelsen BMR:s styrelse består av sju personer. Styrelsemedlemmarna väljs för tre år i taget och kan omväljas högst två gånger. Styrelsen fattar beslut om bland annat utdelningen och om stiftelsens strategi.

Laura Raitio

  • Utbildning: teknologie licentiat från Tekniska högskolan (i dag Aalto-universitetet)
  • Styrelseuppdrag: Diakonissanstalten (ordf.), Raute Abp (ordf.), Alko Ab (ordf.), Solidium Ab och Unikie Ab.
  • Bor: i Esbo.
  • Lärt sig svenska: i skolan.

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer