Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Stiftelsen BMR ordnar diskussioner för unga på Bokmässan

Helsingfors bokmässa ordnas 26–29 oktober. Stiftelsen BMR ordnar två diskussioner med och för unga: om press och sociala medier och om att hitta sin plats när man inte får finnas.

Nedan hittar du Stiftelsen BMR:s program på Helsingfors bokmässa. Före och efter programpunkterna kan du komma och träffa stiftelsens personal intill scenerna där diskussionerna ordnas. Välkommen!

Att hitta sin plats när man inte får finnas

Torsdag 26 oktober kl. 12.30–13.00, Blåbärslandet

Unga asylsökanden diskuterar tillsammans med journalisten Jeanette Björkqvist hur man kan bli delaktig i ett samhälle som man egentligen inte har tillträde till. Hur gör man då man känner maktlöshet inför sin egen framtid och eventuellt rädsla för att aldrig få återse sin familj? Hur kan man få sin röst hörd och påverka beslutsfattare? Medverkar gör också Lena Pettersson, sakkunnig vid föreningen Nuorten turvapaikanhakijoiden tuki. Diskussionen ordnas i samarbete med Nuorten turvapaikanhakijoiden tuki.

När får sociala medier en att må bättre – och när sämre? 

Fredag 27 oktober 11.30–12.00, Fiskehamnen

Hur påverkas man av att se andras uppdateringar från ett liv som verkar bättre än ens eget? Hur mycket makt har de digitala plattformarna över ens liv och över ens sätt att leva? När ger interaktionen på sociala medier energi och glädje? Unga vuxna från Brändö gymnasium diskuterar med journalisten Märta Westerlund och med sjukskötaren Julia Backman från Ätstörningscentrum.

PS. Glöm inte heller att följa med Prata bok-programmet på bokmässan där skolelever intervjuar författare och illustratörer.

Du kanske också vill läsa

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer

Träffa oss på Educa!

Läs mer

Educa-evenemang: Att vilja men inte kunna

Läs mer

Ny rapport: läsningen flyter – men skillnader finns

Läs mer