Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Foto: Eva-Stina Kjellman. Såka daghem 2022.

Stiftelsen BMR:s årsbok för 2022 publicerad

För första gången har Stiftelsen BMR sammanfattat de viktigaste händelserna i en årsbok. I årsboken för 2022 hittar du nyckeltal för utdelningen, information om de största bidragsmottagarna och ett axplock ur händelsekalendern.

I årsboken skriver styrelseordförande Mia Holmbäck om ett år som präglades av krig och av klimatförändringens följder. Hon noterar också att den höga inflationen påverkat många.

– De som haft det kärvt ekonomiskt fick ännu svårare att få vardagen att gå ihop. I Finland finns kring 120 000 barn som lever i fattigdom. Därför är ett av stiftelsens tyngdpunktsområden 2023 att ge bidrag till projekt som bidrar till att minska barnfattigdom och projekt som ingjuter framtidstro i barn och unga, skriver Holmbäck.

Stiftelsens vd Birgitta Forsström skriver om stiftelsens nya strategi och om arbetet med att förnya organisationen.

– De nya prioriteringarna för utdelningen innebär en skiftning i fokus från privat småbarnspedagogik till ett bredare fokus på en trygg vardag för barn och unga, ökat välmående för barn och unga, stöd till professionella som jobbar med barn och unga och även satsningar som motverkar barnfattigdom och stöder inkludering. Trots dessa nya prioriteringar kommer stiftelsen fortsättningsvis att vara en betydande möjliggörare av privat småbarnspedagogik på svenska i Finland. 

Stiftelsen BMR:s bokslut och årsberättelse för 2022 publiceras på webbplatsen efter att de godkänts av styrelsen.

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer