Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Författaren Karin Erlandsson på Helsingfors bokmässa 2022. Foto: Lina Laurent.
Författaren Karin Erlandsson, ljushyad kvinna med mörkbrunt hår klädd i svart, omringad av unga personer.

Anmälan till Prata bok har öppnat

Nu är det dags att anmäla sig till Prata bok-evenemanget som ordnat på Helsingfors bokmässa 26 och 27 oktober. Inom ramen för Prata bok får tio skolklasser runt om i Finland en möjlighet att komma till Helsingfors bokmässa och framföra sitt program (cirka 20–25 min) på en av bokmässans scener. Prata bok utgår från de ungas egna intressen och det är klassen som själv planerar och framför sitt program. Det kan vara en intervju med en författare eller illustratör, en diskussion kring ett aktuellt tema eller en paneldiskussion. Programmet bör utgå från en aktuell finlandssvensk bok, författare eller illustratör (boken publicerad våren eller hösten 2023).  Författaren eller illustratören i fråga är gäst i klassens program.

Prata bok erbjuder en utbildningsdag för dem som uppträder. Hela klassen är inbjuden till mässan och Prata bok bjuder på biljetter, resor och övernattningar!

Läs mer och anmäl din klass på Läscentrums webbplats. Ansökningstiden går ut 15 mars!

Prata bok ordnas av Läscentrum i samarbete med Svenska litteratursällskapet. Projektet finansieras av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Svenska kulturfonden.

År 2023 beviljade Stiftelsen BMR 18 475 euro för projektet Prata bok.

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer