Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Samtal om framtiden – träffa Stiftelsen BMR på Helsingfors bokmässa

Helsingfors bokmässa ordnas torsdag till söndag 27–30 oktober. Stiftelsen BMR ordnar ett program genast då bokmässans dörrar öppnas på torsdagen. Det handlar om ett samtal om framtiden med författaren Rosanna Fellman, Alicia från Jakobstad och Kheelan från Ingå.

Vad skapar hopp inför framtiden och hur hanterar man sina känslor i en tid som präglas av klimatkris, krig, och stundvis hård samhällsdebatt?

Alicia medverkar i musikcaféet After Eights verksamhet i Jakobstad. Kheelan har deltagit i Framtidslabbet, en workshop som ordnas av Barn- och ungdomsstiftelsen. Både After Eight och Barn- och ungdomsstiftelsen har fått bidrag av Stiftelsen BMR.

Rosanna Fellman, född 1995, är estradpoet och kulturarbetare. Hon är uppväxt i Jakobstad, numera bosatt i Åbo. Fellmans poesi är influerad av spoken word och den samtida samhällsdebatten. För sin diktsvit Störd mottog hon första pris i Arvid Mörne-tävlingen 2018. Hennes debut ”Strömsöborna” (2019) belönades med kulturpriset Vimma och var nominerad till Yle:s diktpris Den dansande björnen. Fellmans andra diktsamling ”Republikens president – Tasavallan presidentti” (2022) är en satirisk diktsamling om politisk makt.

Du kan läsa mer om Rosanna Fellman och hennes böcker på Förlagets webbplats.

I samband med samtalet på bokmässan kan du passa på att träffa Stiftelsen BMR:s personal. På plats finns vd Birgitta Forsström, specialsakkunnig Sonja Ollas-Airinen och administrativa koordinatorn Erika Grönlund. På plats finns också en representant för After Eight och en representant för Barn- och ungdomsstiftelsen.

Välkommen!

  • Tid: 27.10.2022 10:30 – 11:00
  • Plats: Fiskehamnen
  • Uppträdare: Fellman Rosanna, Alicia, Kheelan

På Helsingfors bokmässas webbplats hittar du hela programmet.

Du kanske också vill läsa

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer

Ansök om bidrag för naturutflykter

Läs mer

Årsboken för 2023 är publicerad

Läs mer