Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Internationella stiftelsedagen uppmärksammar stiftelsernas betydelse

I morgon, lördagen 1 oktober, firas den internationella stiftelsedagen. I Finland stödde privata stiftelser vetenskap, konst och annan allmännyttig verksamhet med över 580 miljoner euro 2021. Stödet ökade med 16 miljoner euro från året innan, då det senaste rekordet sattes i och med coronastöden. Siffrorna framkommer i föreningen Stiftelser och fonders färska rapport för 2021.

Den oberoende utredningen ger en helhetsbild av hur bidragen från över 200 stipendiestiftelser och stipendiefonder fördelades 2021. Enligt utredningen tillför stiftelserna alternativ och mångsidighet till finansieringsfältet. För vissa branscher är stiftelsestödet avgörande. 

Av stiftelsestödet gick 52 procent till vetenskap, 15 procent till konst och 33 procent till övrig samhällelig utveckling.

Stiftelsen BMR är den tionde största bidragsgivaren, enligt rapporten. I fjol beviljade Stiftelsen BMR drygt 11 miljoner euro i bidrag. Stiftelsens förmögenhet uppgick vid tiden för bokslutet 2021 till cirka 500 miljoner euro

Stiftelsen BMR:s främsta mål är att öka välmående för barn och unga genom att skapa hopp och framtidstro. Vi antog en ny strategi våren 2022. Vill du veta mer om Stiftelsen BMR:s ekonomi hittar du vår årsberättelse och vårt bokslut på vår webbplats.

Tillsammans skapar vi en bättre framtid för barn!

PS: I dag är sista dagen att lämna in ansökan för projekt och verksamhet 2023. 

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer