Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
finlandssvenska barnrättsdagen 2022

Välkommen till de finlandssvenska barnrättsdagarna 14–15 november

Hur kan vi trygga barns rätt till psykisk hälsa? Vad kan jag som enskild yrkesmänniska göra för att främja barns rättigheter och förebygga psykiskt illamående?

Måndag–tisdag 14–15 november ordnas de finlandssvenska barnsrättsdagarna som riktar sig till professionella som jobbar med och för barn inom social- och hälsovården, bildningen, elevvården samt övriga intresserade. Evenemanget är gratis och ordnas i Helsingfors på G-18.

Syftet med barnrättsdagarna är att uppmärksamma barns rättigheter under den internationella Barnrättsveckan. Syftet är också att ge professionella som jobbar med barn bekräftelse, kunskap och verktyg som stödjer dem att i sin arbetsvardag jobba för förverkligande av barnets rättigheter.

– I år har vi velat förmedla konkreta arbetsmetoder som främjar barns psykiska hälsa. En workshop handlar också om hur du som professionell kan hantera din egen mentala och emotionella belastning. För att orka stödja andra måste man också må bra själv, säger Maj Estlander, verksamhetschef för Stiftelsen Bensows förebyggande barnskyddsverksamhet.

Evenemanget arrangeras och finansieras av Stiftelsen Bensow, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Mieli Psykisk hälsa Finland r.f.. Övriga samarbetsparter är Barnavårdsföreningen, Psykosocialaförbundet r.f., Niilo Mäki Institutet och FSKC.

Anmäl dig här, senast 7 november 2022

Logi: På egen bekostnad. På Hotel Arthur har vi bokat en kvot rum till ett förmånligt pris. Du kan boka med bokningskod Barnrättsdagen2022 för enkelrum 85€/natt eller dubbelrum 100€/natt. Boka före 12 september för att försäkra dig om ett rum. Antal rum begränsat.

Du kanske också vill läsa

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer

Ansök om bidrag för naturutflykter

Läs mer

Årsboken för 2023 är publicerad

Läs mer

På Stödföreningen för asylsökande är individen i centrum

Läs mer