Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Bildkälla: Projektet Barnens rätt på jorden här i Norden.

I dag firar vi Nordens dag!

Nordens dag, som ordnas för att uppmärksamma det nordiska samarbetet, firas i dag, onsdagen 23 mars. Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne har understött barnkulturprojektet ”Barnens rätt på jorden här i Norden”.

Inom projektet har Luckan skapat en mängd material om Norden och om barnens rättigheter. Barnboken ”En kråksång för Nordens barn” är skriven av Annika Sandelin och illustrerad av Linda Bondestam. Boken har sänts ut kostnadsfritt till närmare 300 daghem och förskolor och finns på bibliotek att låna. Dramatiserade dikter ur barnboken finns att se här. Ett nordiskt videoäventyr tillsammans med bokens huvudkaraktär Kracke publicerades i måndags. På projektets webbplats finns även pedagogiskt material om Norden och barnens rättigheter.

Nordens dag firas för att uppmärksamma det nordiska samarbetet, vilket förstärktes genom Helsingforsavtalet som undertecknades 23 mars för 60 år sedan, 1962.

Bildkälla: Projektet Barnens rätt på jorden här i Norden.

Projektet ”Barnens rätt på jorden här i Norden” förverkligas med understöd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Nordiska ministerrådet, Svenska kulturfonden och undervisnings- och kulturministeriet.

Du kanske också vill läsa

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer

Ansök om bidrag för naturutflykter

Läs mer

Årsboken för 2023 är publicerad

Läs mer