Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content
Paddlingsklubben Wågen, Ekenäs.

Planerar du sommarverksamhet för barn nästa år? Gör som kanotklubben Wågen och sök bidrag

Nybörjarkurser i paddling och ledda paddlingsturer i Ekenäs skärgård. Bland annat det erbjuder kanotklubben Wågen i Ekenäs. Tack vare bidrag från Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne är både nybörjarkurserna och de regelbundna träningarna förmånliga för deltagarna.  

I juni i år ordnade Wågen två nybörjarkurser i paddling för barn i åldern 8–12 år. Efter det har barnen kunnat delta i regelbundna paddlingar som ordnas varje måndag hela sommaren, ända tills skolan börjar. På måndagspaddlingarna finns både instruktör och följebåt med.

År 2021 beviljade Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne 1 600 euro till kanotklubben Wågen för att ordna nybörjarkurser i paddling och ledda paddlingar  för barn och unga. Enligt Anneka Pitkänen, en av de aktiva på Wågen, innebär stödet en stabil ekonomisk grund att stå på. Tack vare stödet är både nybörjarkurserna och medlemskapet i kanotklubben förmånliga.

– Idén är att det inte ska vara för dyrt. Alla ska kunna vara med, säger Pitkänen.

Kanotklubben Wågen är en tävlingsinriktad kanotförening som bedriver juniorverksamhet och tävlings- och motionsverksamhet för vuxna. Wågen driver också en sommarkiosk samt kanotuthyrning i Våghusparken i Ekenäs.

En av dem som jobbar i kiosken är en av klubbens äldre juniorer Victor Gustavsson, 16 år. Han har paddlat ända sedan han var nio år efter att hans mamma såg en annons om Wågens nybörjarkurser. I år deltog han i de nordiska mästerskapen i paddling i Sverige på sträckorna 200 meter och 500 meter. 

Victor Gustavsson rekommenderar paddling för alla som tycker paddling ser roligt ut och som gillar att vara ute i naturen.

– Det är en rolig sport, du får vara utomhus och du kan se fina  platser du inte kan uppleva på andra sätt än från en kajak.

Planerar du sommarverksamhet för barn och unga och vill söka bidrag från Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne? Börja planera din ansökan redan nu. Ansökningstiden öppnar den 1 september 2021. Mer info om ansökan och vilken typ av bidrag stiftelsen beviljar hittar du här.

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer