Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

60 lågstadieklasser får besöka Heureka – ansök nu!

60 svenskspråkiga lågstadieklasser får möjlighet att besöka Heureka och delta i vetenskapsdagen under hösten 2021. Stiftelsen Brita Maria Renlunds minnes fadderklassbesök för lågstadier kunde på grund av coronan inte genomföras i november–december 2020. Heureka har fått platser för 40 extra klasser och nu är det dags att ansöka om deltagande! Antalet fadderklassplatser uppgår till totalt 60, varav 49 platser nu är lediga.

Skolklasser 4–6 (gäller ej språkbadsklasser) från Nyland kan ansöka om att delta i Vetenskapsdagen som finansieras av BMR.

I fadderpaketet ingår den handledda workshopen Tillståndslaboratorium, vetenskapsteaterföreställningen Luftshow, en planetariefilm, inträdesbiljetter till Heureka och transport med abonnerad buss för klassen (max 30 personer).
Besöken genomförs under perioden 23.8–14.10.2021

Åtgärder för en trygg besöksupplevelse
Besöken genomförs tryggt med beställda bussar. För att göra det möjligt att hålla säkerhetsavstånd har antalet dagliga besökare begränsats, och besöken genomförs inom de gränser som coronavirusläget tillåter. I planetariet har vi minskat antalet platser och föreställningar. Under föreställningarna används varannan sittplats och filmerna visas med ungefär en timmes mellanrum, så att det finns tid att rengöra mellan varje föreställning. På utställningsområdet finns det flera ställen där man kan desinficera händerna, städningen har effektiviserats och alla kontaktytor har behandlats med en fotokatalysbeläggning som skyddar mot virus och bakterier. Alla ytor och instrument som används på workshoppar rengörs effektivt och decinficeras efter varje grupp.

Ansök om att delta i programmet genom att fylla i blanketten på Heurekas sida: https://www.heureka.fi/bmr-fadderprogram-2021/?lang=sv

Du kanske också vill läsa

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer

Ansök om bidrag för naturutflykter

Läs mer

Årsboken för 2023 är publicerad

Läs mer

På Stödföreningen för asylsökande är individen i centrum

Läs mer