Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

26 nya lärarbostäder på Busholmen

Bostäderna är inflyttningsklara på hösten 2021.

Foto: Vilja Pursiainen

Grundstenen för kvarteret Isabella murades 27.2.2020.

Styrelseordförande Laila Andersson sade bl.a. följande i sitt tal:

Som styrelseordförande för Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne känner jag glädje och stolthet över att få vara med och mura grundstenen till Projektet Isabella. Att vi nu på riktigt kommer igång känns bra! Vår målgrupp för de bostäder som här byggs är lärare inom småbarnspedagogik och den grundläggande utbildningen och andra stadiet. Vi har redan bostäder för samma målgrupp i Victoriakvarteret på Busholmen, men på grund av våra långa köer till de bostäderna ser vi att fler behövs. Vi är gärna med och ta vårt ansvar för att småbarnspedagogiken skall få behörig personal i huvudstadsregionen. Vi har alla i medierna kunnat läsa att behovet av personal är stort i hela regionen. För att råda bot på den bristen krävs stora insatser. En av de många insatser vår stiftelse har gjort är att bygga hyresbostäder med en rimlig hyra till målgruppen.

Laila Andersson. Foto: Vilja Pursiainen
Här byggs Isabella. Foto: Vilja Pursiainen

Läs mer om projektet Isabella här.

En grupp från Akademin och Lyran uppträdde med Finlandia. Foto: Vilja Pursiainen

Du kanske också vill läsa

Donation möjliggör konstterapi för barnpatienter

Läs mer

Tusen åländska barn bjuds på musikalen Havsandar

Läs mer

Positiv avkastning på stiftelsens förmögenhet 2023

Läs mer

Stiftelsen BMR firar jubileum – bjuder 11 000 barn på teater

Läs mer