Foto: Vilja Pursiainen. Kopiera inte bilden utan tillstånd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr.

Vetenskapsdag på Heureka för åk 4-6 med finansiering av BMR. Ansökan öppen på Heurekas sidor.

20 svenskspråkiga lågstadieklasser får möjlighet att besöka Heureka och delta i vetenskapsdagen under hösten 2020. Skolklasser 4–6 (gäller ej språkbadsklasser) från Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla kan ansöka om att delta i fadderprogrammet.

I fadderpaketet ingår den handledda workshopen Tillståndslaboratorium, vetenskapsteaterföreställningen Luftshow, en planetariefilm, inträdesbiljetter till Heureka och busstransport för klassen (max 30 personer). Besöken genomförs under höstterminen 2020.

Åtgärder för en trygg besöksupplevelse
Besöken genomförs tryggt med beställda bussar. För att göra det möjligt att hålla säkerhetsavstånd har antalet dagliga besökare begränsats till ungefär en femtedel av vad det skulle kunna vara. I planetariet har vi minskat antalet platser och föreställningar. Under föreställningarna används varannan sittplats och filmerna visas med ungefär en timmes mellanrum, så att det finns tid att rengöra mellan varje föreställning. På utställningsområdet finns det flera ställen där man kan desinficera händerna, städningen har effektiviserats och alla kontaktytor har behandlats med en fotokatalysbeläggning som skyddar mot virus och bakterier. Alla ytor och instrument som används på workshoppar rengörs effektivt och decinficeras efter varje grupp.

Ansök om att delta i programmet genom att fylla i blanketten nedan. Fadderklassansökan är öppen till och med 25.10.2020. Det lönar sig att skicka ansökan på en gång eftersom en del av klasserna kan väljas ut redan under ansökningstiden.

Ansök här: https://www.heureka.fi/bmr-fadderprogram-2020/?lang=sv